Zes-positie postcodekaart
Steeds meer data komt op pc6-niveau beschikbaar. Om deze op de kaart af te beelden heeft RIGO een pc6-kaart gemaakt. Op basis van het BAG is vastgesteld hoe de pc6-grenzen lopen. Er zijn verschillende type kaarten beschikbaar. Allereerst is daar de polygonenkaart, die de grenzen van de gebieden volgt (zie kaartje). Hierdoor zijn kaarten te maken zoals de voorbeelden opleidingsniveau, woningwaarde, geschiktheid van de woningvoorraad op deze site.

Daarnaast is er de centroïdenkaart, waar voor iedere postcode een puntje op de kaart wordt gezet op de plaats van het gewogen middelpunt van de woningen die tot de pc6 behoren. Ten slotte is er de pc6-kaart die alleen de postcodes in woongebied weergeeft. Wilt u op de kaart geen weilanden, parken, begraafplaatsen, industriegebieden etc.. weergeven, dan is deze kaart bij uitstek geschikt.

Polygonenkaart

Zes-positie postcodekaart
De pc6-kaarten zijn als GIS-bestand te bestellen. Dit kan als landsdekkend bestand, maar ook voor een gemeente, provincie of een ander specifiek gebied. In deze kaarten zijn alleen geografische eigenschappen opgenomen.

Prijzen landsdekkend bestand (excl. BTW)
PC6-kaart polygonen € 3.500
PC6-kaart centroïden € 1.500
PC6-kaart polygonen woongebied € 4.000
Specifiek gebied op aanvraag

Zes-positionele postcodekaart + data
Ook kan deze kaart naar wens worden verrijkt met verschillende kenmerken met betrekking tot bevolking en woningvoorraad.

Voor meer informatie over de producten en diensten die RIGO biedt, kunt u ons mailen of bellen met 020-5221111.