Huizenprijzen  
RIGO kan voor vrijwel iedere woning in Nederland een nauwkeurige schatting maken van de actuele woningwaarde. Daartoe beschikken we over een model waarin kenmerken van de woning zelf (zoals type, oppervlakte en bouwjaar) worden gecombineerd met tal van omgevingscondities, waarvan we de invloed op de waarde hebben vastgesteld. Bij die omgevingscondities gaat het om zaken als de leefbaarheid, nabijheid van voorzieningen, groen, water, woonmilieu en het inkomen van de bevolking in de directe omgeving. Ook de invloed van bijvoorbeeld hoogspanningsmasten, windturbines, de ligging ten opzichte van het centrum en dergelijke is verwerkt. Uiteraard houden we hierbij rekening met regionale verschillen. Het gebruikte model heeft een verklaarde variantie van circa 82 procent, wat zeer hoog is.

Omdat we de benodigde woningkenmerken en omgevingscondities weten voor alle adressen in Nederland, kunnen we de woningwaarde weergeven voor heel Nederland, ook voor huurwoningen en voor gebieden met weinig transacties. Met het bestand kunnen we allerlei analyses met betrekking tot verschillen in woningwaarde (en de oorzaken daarvan) uitvoeren. In onderstaand figuur is bijvoorbeeld de gemiddelde vierkante meterwaarde van alle woningen in een straal van 50 meter rond een 6ppc-gebied in Arnhem afgebeeld.

Gemiddelde vierkante meterprijs Arnhem (in een straal van 50 meter rond 6ppc-gebied)


Ook van iedere individuele woning kan een indicatie van de woningwaarde gegeven worden, zoals op onderstaand plaatje te zien is.
Huizenprijzen
RIGO kan inzicht geven in de woningwaarde (zowel absoluut als per vierkante meter) van alle gebieden in Nederland, zoals per 6ppc- of 4ppc-gebied of op CBS-buurt-, wijk-, of gemeenteniveau, maar ook van een eigen gebiedsindeling. Ook kan RIGO een indicatie geven van de woningwaarde van alle individuele woningen in Nederland.

Voor meer informatie over de producten en diensten die RIGO biedt, kunt u ons mailen of bellen met 020-5221111.